dilluns, 18 de març del 2013

LA SITUACIÓ ECONÒMICA DE L'AJUNTAMENT I A ON S'AMAGA EL SR. NOLIS



Divendres passat, l’Alcaldessa de Tiana va passar comptes en públic de la situació econòmica de l’Ajuntament, tal com es va comprometre ara fa mes d’un any. Si recordeu, a finals de 2011 l’Ajuntament de Tiana estava en situació de suspensió de pagament degut a les barbaritats econòmiques que va cometre el govern del Sr. Muñoz, sortosament  El Breu per la salut l’economia del  poble. L’Ester no va voler fer sang del passat  encara que si la situació que es va trobar era la que era tenia uns culpables ben concrets ja que quan un servidor va deixar l’alcaldia a l’any 2007, els comptes estaven ben sanejats. 


Què va passar en els quatre anys del govern del Sr. Muñoz?.   Faré un resum dels fets més significatius:

  • Es va contractar personal a tort i a dret. De fet el nou govern, d’ençà 2011 ha suprimit 13 llocs de treball i els serveis es continuen donant. El govern del Sr. Muñoz va engreixar la plantilla, per damunt de les ratios del Maresme.  Això tenia un  pes d’uns 225.000 euros anuals
  • Es van fer despeses sense disposar de partides per poder-les pagar. De fet l’Alcaldessa es va trobar un total de 1.670.000 euros de factures impagades entre els anys 2007 i 2011 i per poder-les liquidar s’ha hagut de demanar un nou préstec. I les sorpreses sota la catifa continuen apareixen més d’un any després ja que van deixar de pagar les actualitzacions d’algunes contractes, ara reclamades per import de 177.000 euros.

  • La transformació del  demanial del pagament del pavelló poliesportiu en crèdit pur i dur va ser un altre error que va contribuir a complicar la situació econòmica.
  • L’elaboració any  darrera any de pressupostos irreals, en els que es consignaven partides  que mai s’arribaven a realitzar i que només servien per quadrar els números de manera fictícia.

Tots aquests errors els va denunciar el Grup Municipal Socialista durant els anys de govern del Sr. Muñoz i de res van servir els nostres advertiments i propostes. En tot cas la gravetat de la situació en la  que el sr. Muñoz va deixar l’economia del poble no ha de ser matèria de discussió política ja que existia un informe de la Diputació de Barcelona que ho posava ben palès, informe del que no es fa informar i que ara ningú ha localitzat a l’ajuntament. Es veu que el Sr. Nolis, a més d’amagar factures sota la catifa també hi amagava informes de la situació econòmica - financera elaborats per una institució prestigiosa.


Sense entrar en detalls tècnics que podrien avorrir (i que trobarem en el document que es penjarà a la web municipal) tres indicadors són fonamentals per avaluar la situació econòmica d’un ajuntament:  l’equilibri financer, el romanent de tresoreria i l’endeutament.  Doncs be, a l’informe amagat de la situació de 2010, els dos primers  indicadors estaven en vermell i el tercer en àmbar. En només un any, s’ha aconseguit redreçar la situació i a finals de 2012, els dos primer ja estan en verd i el tercer continua en àmbar degut al crèdit que ha calgut demanar per pagar als proveïdors del Sr. Muñoz que van quedar penjats. Las xifres han canviat radicalment i s’ha aconseguit capgirar la situació.


A la sessió es va parlar de moltes més coses que ja aniré comentant en futures entrades. El públic assistent va ser força nombrós però jo vaig trobar a faltar al Sr. Nolis. Aquest senyor, a més de fer d’escolanet del Sr. Muñoz, va ser el responsable econòmic durant el quatre anys en els que es va gestar la desgràcia, amb el suport d’una intervenció de la que en algun dia n’hauré de parlar.  Però s’amaga de qualsevol debat públic, fugint de la responsabilitat directe que té en tot el que ha passat, ni tan sols per defensar la seva gestió. Ell prefereix, covardament, repartir fulls per les bústies de Tiana dient bajanades  i mentides, donant per bons números que ningú sap de on surten. En canvi, els números que demostren el desastre econòmic de la seva gestió surten de la Diputació de Barcelona, gens sospitós  ja que aquesta institució està governada pel seu partit. Una mica de seny i de vergonya, Sr. Nolis!

Proper Post: Dimecres 20 de març de 2013
Tema: QUAN L'ALVAR VA PODER SER REGIDOR DE CULTURA

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada