divendres, 8 de març del 2013

CRÒNICA D'UN PLE MÉS AVIAT BUIT



L’ordre del dia del Ple dels mes de març era més aviat curt : dos punts (a banda d’aprovació de l’acta i assumptes de tràmit) i una pregunta del grup de CiU. Aquest  tafaner  es pensava que la cosa s’enllestiria aviat però déu n’hi do el que va durar el ple més aviat buit, amb moments agres per part del Sr. Hernández (de IC-GENT) que pensa que fent teatre  justifica millor el sou (bé, les dietes!).

El punt estrella va ser la ratificació de les sol·licituds del PUOSC pel període 2013-2016. El PUOSC és un Pla plurianual de la Generalitat de transferències monetàries als Ajuntaments per fer inversions i enguany també manteniments.  Aquest Pla ha estat convocat amb retard (normalment es feia a començament de mandat), s’allarga fins més enllà de l’actual legislatura (que acaba al juny de 2015), és més aviat pobre en recursos i s’han produït queixes  pel partidisme en la seva distribució. Malgrat que el punt de l’ordre del dia només pretenia una ratificació del decret d’alcaldia en relació al tipus d’actuacions sol·licitades per l’Ajuntament de Tiana, va derivar en una picabaralla  govern - part de l’oposició sobre el pla d’inversions 2011-2015.

Els posicionaments dels grups municipals es poden resumir de la següent manera: IC-GENT acusa al Govern de que no disposar d’un Pla de Mandat i de no haver endegat un procés de participació per triar les prioritats. El Sr. Nolis (de CiU) s’apunta al carro i es queixa de la manca d’informació. El Sr. Gonzalo (PP) fa ser les seves pròpies reflexions i protesta per l’escassetat dels recursos econòmics que aporta la Generalitat. El govern, per boca del Sr. Gost i l’Alcaldessa, es defensa amb brillantor i malgrat que ha de reconèixer no disposar d’un Pla de Mandat formulat com era tradicional, sí que ha establert les prioritats de les seves inversions (la via pública) sí que ha fet un pla de participació (mitjançant enquestes i reunions per “barris”) i el que proposa és conseqüència de la tasca feta.

De les paraules de l’Alcaldessa deduïm:

  1. Que es pretén que l’espai públic sigui prioritàriament pels vianants i per aconseguir-ho es crearan borses d’aparcament (en concret es va citar la zona de la Petanca)
  2. Que l’obertura de Issac Albèniz (la corba dels autobusos, per entendre’ns) no es cap prioritat  de l’actual govern, donat l’elevat cost i el fet que només un ciutadà ho va assenyalar com important en el procés de participació
  3. Que pel que sembla a l’anterior mandat (el del Sr. Muñoz, El Breu)  es va perdre l’oportunitat de fer arribar la fibra òptica a Tiana i que hi ha negociacions obertes amb Telefónica  però amb poca esperança d’èxit.

El debat va derivar cap acusacions creuades de model urbanístic, de manca de dotació econòmica per part del govern de IC-GENT/C iU per l’obertura d’Isaac  Albéniz, de la manca d’informació que es dona a l’oposició... El to tant del Sr. Hernández com del Sr. Nolis va ser antipàtic, sovint mal educat i teatral. Posada a votació la ratificació del decret d’Alcaldia en relació al PUOSC, va ser aprovat amb l’abstenció de CiU i el vot en contra de IC-GENT. Com sempre, el Sr. Nolis va donar la nota perquè tot estant a favor de les inversions, es va abstenir per no haver estat convidat a ser partícip d’aquestes decisions. Ai senyor que feble és la memòria i es veu que ja no es recorda com actuava ell en la seva etapa d’escolanet del Sr. Muñoz!

Poc més de si va donar el Ple, més enllà del manifest pel dia Internacional de les Dones i de la intuïció que algun problema econòmic greu s’està covant a la Residència de Persones Grans...

Proper Post: Dimarts 12 de març de 2013
Tema: QUAN L'ALVAR VA PODER SER REGIDOR DE CULTURA


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada