dimarts, 5 de febrer del 2013

TIANA NEGRA I LA NEGRA CONSCIÈNCIA DEL SR. PASCUAL


Els dies 25 i 26 de gener es va celebrar el festival TIANA NEGRA, primer festival de novel·la negra catalana. Ha estat una iniciativa del periodista i escriptor Sebastià Bennassar , amb una forta implicació de la tianenca Maria Dolors Sàrries de  l’editorial METEORA . L’objectiu de prestigiar la literatura negra en català i debatre el gènere i ha acollit grans noms de la literatura catalana. Gemma Liñán ha recollit alguns dels successos més negres que han passat a Tiana recentment. El festival es va tancar amb la presència de Laura Borràs, directora de la institució de les lletres catalanes. Diversos comerços de Tiana ha participat també amb diferents iniciatives.

El festival s’ha posicionat com un referent per a la literatura negra, un gènere literari que cada cop té més adeptes i ha estat un èxit doncs més de 300 persones ha participat en el certamen. També ha tingut una àmplia repercussió en importants mitjans de comunicació (televisió, ràdio, diaris de cobertura nacional, etc, ) i xarxes socials.  És una iniciativa lloable, d’un fort contingut cultural, estructurada amb poc mitjans però amb un resultat força digne.

No obstant això, IC-GENT ha decebut en el ple preguntant el cost econòmic del Festival, que de moment no es pot saber donat que ha acabat recentment. Amb la seva pregunta, el Sr. Pascual (l’anterior regidor de “liquidació de la cultura” del govern del Sr. Muñoz, El Breu) denota una certa ràbia perquè en condicions econòmiques molt difícils la Sra. Blasco ha demostrat que és possible crear en lloc de destruir.


Proper Post: Dijous 7 de febrer de 2013
Tema: APUNTS D’UN TAFANER AL PLE DE FEBRER

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada