divendres, 8 de febrer del 2013

APUNTS D'UN TAFANER AL PLE DE FEBRER


El ple ordinari del passat 5 de febrer va ser llarg i en aquest petit espai no és possible fer un resum de tot; per això em limitaré a comentar dos aspectes que des del meu punt de vista són els més importants.

RESOLUCIÓ LICITACIÓ SERVEIS DE NETEJA VIÀRIA I RECOLLIDA DE RESIDUS. Aquest és un tema que s’arrossegava del govern del Sr. Muñoz, El Breu ja que malgrat esgotar-se l’anterior concessió de servei, la va perllongar amb una evident pèrdua de qualitat i d’obsolescència de la maquinaria, situació a més perillosa. Doncs bé, la nova contracta ha estat adjudicada a la millor oferta tècnica i econòmica i suposarà una major qualitat a la via pública e inclou accions com la substitució dels contenidors envellits. El Sr. Nolis no tenia el dia i amb arguments estrambòtics per votar que no (com que el nou servei suposa un increment d’un 22% dels costos, que se li va desmentir), va gosar també fer de mestre tites donant lliçons a tothom sobre “diàleg públic competitiu” (DPC). Els que alguna cosa sabem d’administració pública som coneixedors de la complexitat d’aquest procés, de difícil aplicació al cas dels serveis de Tiana. Però jo em pregunto: si tant meravellós és el DPC, per què no el va aplicar ell durant la seva breu etapa com a Regidor de Promoció Econòmica i Organització Municipal i de Serveis Municipals i d’Espai Públic”?. I fins i tot, perquè no va aplicar el diàleg competitiu a l’adjudicació que ell va fer a SAGE AYTOS del projecte de modernització administrativa?. D’aquest tema en parlarem en profunditat un altre dia...

A més, en aquest debat el Sr. Nolis va mentir descaradament, negant un i altre cop cap coneixement de la reclamació de l’empresa concessionària de la quantitat de 177.000 euros per actualització de tarifes, deute que ell amagà sota la catifa i del que ja n’he parlat. Que va mentir ho demostrarem documentalment ben aviat...

MOCIONS ENTRADES PER VIA D’URGÈNCIA. Es van entrar dues mocions per aquesta via, una referent a la corrupció política (presentada pel grup del PSC, amb l’adhesió d’ERC) i la segona de suport a la declaració de sobirania i al dret a decidir del Parlament de Catalunya (presentada coralment per CiU, IC-GENT i ERC).

La primera va ser aprovada per unanimitat, com era d’esperar, donada la preocupació pública per la xacra social que suposen els casos de corrupció que es van coneixent i que taquen a la majoria de partits. Estem davant d’un greu problema, que exigeix un canvi radical de comportaments. No és acceptable que quan més pateixen els ciutadans, existeixin fatxendes que fan del càrrec públic una via pel ràpid enriquiment.

En canvi, la segona va ser aprovada pels tres grups que la signaven, mentre que el PP hi va votar en contra i el PSC s’abstingué. El posicionament del PSC va ser decidit en una nombrosa assemblea que va votar democràticament el que calia fer, cosa que dubto fessin els restants partits. Un s’afilia voluntàriament a un partit però cal respectar el joc de les majories; en tot cas, la defensa de la consciència és millor fer-la fora dels òrgans de direcció i dels càrrecs públics. La postura del PSC és clara: a favor del dret a decidir però no com ha estat aprovat pel parlament de Catalunya i defensa una consulta legal, acordada i vinculant. L’abstenció del grup municipal socialista, a partir de la llibertat de vot decidida al darrer Consell Nacional, manifesta una equidistància entre les postures negacionistes del PP i el text aprovat (per CiU, IC i ERC) que pressuposa el final d’un procés independentista. És d’esperar que aquesta mena de mocions es posin sobre la taula dels Ajuntaments, donada la situació que estem vivint però res aportant per la solució dels problemes reals dels municipis.

  
Proper Post: Dimecres 13 de febrer de 2013
Tema: RADIO TIANA (I)

1 comentari:

  1. El dret a decidir, eufemisme del dret de autodeterminació, no és negociable ni es pot supeditar a condicions. O s'està a favor del dret a decidir en tot el seu significat o es menteix.

    ResponElimina