dissabte, 8 de setembre del 2012

EL SUPOSAT CAS GRANELL: ALGUNS AMB UN PARELL!

 

 

 
Tot fent el tafaner per la xarxa descobreixo que hi ha qui s’entesta a crear una polèmica arran del pregoner de la Festa Major d’aquest any. Parlant fort però sense arribar a cridar, es diu que l’alcaldessa ha vetat al Sr. Granell com a pregoner. Un servidor de tots vostès té dos records personals intensos del Sr. Granell: el primer, parlant d’economia molt aviat pel matí a un programa d’en Josep Cuní per la ràdio (fa molts anys, no recordo quin programa era però tant si val perquè si fa o no fa tots són iguals) i el segon, quan el principi de ser un servidor de vostès alcalde de Tiana, va venir a veurem per exposar-me que una de les prioritats del meu govern hauria de ser expropiar els terrenys de l’antic camp de fútbol per evitar que s’hi construïssin casses, com pretenia el propietari. És evident que li vaig fer cas  (no només a ell, clar!) i des de fa més de 10 anys aquest indret s’ha convertit en l’espai de trobada de tots els ciutadans del poble.


La polèmica la trobo absurda. En primer lloc, coneixent l’alcaldessa i sabent les relacions de tota mena que ha mantingut amb el Sr. Granell (des d’alumne seva a convidada a l’atorgament de la Creu de Sant Jordi, per només posar dos exemples) no m’encaixa com a promotora del veto. A més, davant d’una acció sempre cal buscar-hi les motivacions i en el cas teòric del veto, no ni veig cap raó perquè l’alcaldessa  manés que el Sr. Granell no fos el pregoner, a banda de que una reacció d’aquest estil no m’encaixa amb el seu caràcter.


Fa molts anys a  la premsa escrita  es parlava de les “serps d’estiu”. És a dir, a manca de notícies, els periodistes i assimilats, donaven cabuda a tota mena de fets insòlits, des del Yeti al monstre del llac Ness. Tota la polseguera provocada per aquesta suposada notícia en relació al pregó  (i que alguna Montse ja li fa dir que el govern no és progressista) és ben fàcil de sedimentar-la: que algú/alguna de la Comissió de festes expliqui com van anar els fets. I tractant-se de matèria tianenca, ara no em digueu que potser tindran por a parlar... per les represàlies!. Es podria demanar la versió dels fets a algú de la Comissió de prestigi provat i no sospitós de parcialitat. I apa, tema tancat!
 
Prou complicat està tot per encara complicar més les cosses en va, sobretot si no hi ha cap font de primera mà que permeti reconstruir tot el cas. Sovint el pregoner/a de la Festa Major ha estat objecte de polèmica (si més no, recordeu l’any d’en Pau Riba) però és molt fort parlar de vetos sense cap prova i embolica que fa fort!.

 
Permeteu-me un cinisme final: a Tiana sempre s’ha valorat més la faràndula que l’acadèmia. Ens han volgut identificar com un poble d’artistes i mai de científics. Per tant, en el futur pregoners d’aquesta darrera categoria serien benvinguts. Per exemple, un dels viròlegs amb més prestigi del món viu a Tiana des de fa molts anys i no crec que ningú hagi pensat amb ell com a pregoner ... Potser això també es vendrà com un veto de l’alcaldessa!

 


Proper Post: Dimecres 12 de setembre de 2012
Títol: EL PROGRESSISME D’ALGUNA GENT TÉ PREU

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada