dimecres, 8 de juny del 2011

UNA ALTRE BONA NOTÍCIA PER TIANA!

Segons m’informa l’amic Josepp Maria Toffoli,  el darrer Capítol general cartoixà celebrat recentment ha decidit no tancar Montalegre. Es tanca canònicament la cartoixa d'Evora (Portugal) i els cartoixans d'Auladei (Saragossa) passen a Porta Coeli (València) en espera de la nova cartoixa a construir a Navarra. Montalegre queda com estava i a l'espera de que vinguin reforços.
 
Amb aquesta injecció de moral toca ara als amics de Montalegre, amb ànims i il·lusions renovades i d'acord amb els Estatuts, continuar donant suport i ajuda a la comunitat en tot allò que ens demanin per tal que Montalegre torni a ser la cartoixa viva i plena que tots desitgem. Si el 2015 commemorarem el 600 aniversari de la construcció de Montalegre, esperem que 2011 sigui l'any de la nova reconstrucció.

Aquest és un fet de gran importància a Tiana donats els lligams de sempre entre la cartoixa i el poble, fins i tots en temps més difícils que els actuals. I per donar una mica de feina al Josep Maria, jo ja aniria preparant el llibre de la història dels 600 primers anys de la cartoixa, a l’espera que el nou Ajuntament doni un suport a aquest mena d’iniciatives, a diferència del que ha passat als darrers quatre anys (com en el cas de la commemoració del centenari de l’Aplec de l’Alegria

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada