dimecres, 1 de juny del 2011

DE NOU HA ACONSEGUIT EL SR MUÑOZ SER COM JO: EX-ALCALDE!. AQUESTA VEGADA PER LA VIA RÀPIDA!

Ahir va saltar finalment la notícia: el Sr. Muñoz ni tan sols recollirà l’acta de regidor. Sense embuts us he de confessar que el seu coneixement em va provocar una enorme satisfacció personal. Masses anys de sofrir tota mena d’atacs i crítiques, quasi sempre injustos, per part del Sr. Muñoz com per no pensar ara que la seva absència forçada farà que la política local sigui una mica millor.

Però en aquesta reflexió vull fugir de posicionaments  viscerals i fer una anàlisis tan serena com em sigui possible del que suposa la decisió  del Sr. Muñoz de desaparèixer de l’ajuntament de Tiana.

  1. És un engany per seus votants. Quasi 600 ciutadans van votar una llista en la que el cap era el Sr. Muñoz. Era ens assabentem també que va decidir abans de les eleccions que si no les guanyava i no podia ser alcalde, deixaria l'Ajuntament. Ell mateix, a l’entrevista que publica El Punt, reconeix que la seva intenció era la “de deixar la primera línia abans d’acabar el mandat”. Res d’això va dir durant la campanya; per tant, tots aquells que pensaven que votaven a Muñoz en realitat votaven un altre candidat per alcalde.

  1. És una covardia. El Sr. Muñoz, després de tastar el poder, renúncia a estar de nou a l’oposició o fins i tot al govern amb una altre paper secundari. És a dir, o mano o plego. Jo mateix, amb cinc regidors al 2007, he estat quatre anys a l’oposició perquè també això és treballar pel poble i a la vegada m’ha permès ajudar als companys.  Aquest comportament, a menys que hi hagi altres raons que amaga i que no puc respectar perquè les desconeixo, el retrata perfectament.

  1. No ha entès els resultats. Ben segur que pensa que els tianencs som injustos al no haver apreciat, el que ell anomena  (sense cap mena de vergonya) “obra exemplar” de la que “està molt satisfet”.  Segons el seu criteri, haguéssim hagut de caure tots de genolls davant la llum esfereïdora de la seva obra de govern, proclamada a tots els vents fent un ús barroer dels mitjans públics de comunicació. Encara no s’ha adonat que més important que el què es fa, és com és fa!

  1. Fa una anàlisi molt pobre del perquè de tot plegat. Excuses com la falta de comunicació, manca d’interacció directa, pèrdua de pistonada per part del col·lectiu, etc. poden explicar una part de la desfeta però no tota ni tampoc la més important. Però no s’ha d’oblidar ni el seu error inicial i principal (pactar amb CiU per apartar-me a mi de l’alcaldia), ni tampoc la desafecció que ha produït en sectors que el van votar a l’any 2007 ni els seus errors evidents al llarg de quatre anys. I fins i tot que la llista guanyadora (PSC) ha tingut la capacitat de fer una veritable renovació, ha dissenyat un bon programa, ha fet una magnífica campanya i té la millor candidata. Per això serveixen les campanyes: no es pot dir blat, fins que està al sac i ben lligat!

  1. La manca de renovació de GPT. Difícilment es pot parlar de renovació a les llistes de GPT: els mateixos noms de sempre amb només dues excepcions. Sé que li ha estat difícil fer la llista, que és el moment de la renovació. I no només és qüestió de persones, es també d’idees. I les idees de GPT no han canviat gens en 12 anys, idees útils per fer d’oposició però insuficients per convèncer ara als electors. Cal veure quin serà el seu comportament a partir d’ara, sense l’aixopluc del Sr. Muñoz.

  1. Muñoz “el Breu”. És el primer cop a Tiana que un alcalde que es presenta a les eleccions no renova el seu segon mandat. Generalment els primer quatre anys de govern són de trampera, de complicitat amb els ciutadans, de capacitat d’il·lusionar... El Sr, Muñoz això ho va aconseguir només en part durant el seu primer any de mandat i tot es va diluir ràpidament en un mar de contradiccions i de focs d’artifici que el va fer antipàtic a la majoria de ciutadans.

Ara cal veure quina incidència té la desaparició política del Sr, Muñoz sobre la composició i programa del futur govern. Ho seguirem analitzant però alguns que ara tornen a postular el pacte d’esquerres i altres que descobreixen la importància de ser més votat que altres, s’ho haurien de fer mirar

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada