dilluns, 8 d’abril del 2024

REUNIÓ D’ABRIL DELS “PÁJARUS” DE TIANA: MODIFICACIONS, IMPREVISIONS I INDECISIONS


 A la reunió d'abril, els "pájarus" que manen van portar dues modificacions de crèdit (ja n'hi van set en tres mesos). El Cap dels pardals va dir que una modificació de crèdit no és més despesa sinó tan sols modificar partides, passar diners d'una caixeta a l'altra. En part té raó, però les partides que ara es buiden són diners que no s'han gastat en el primer trimestre (com sous de personal que encara no està contractat) que van a una nova despesa. Però si l'any vinent es consolida la despesa i a la vegada el personal ja està contractat, tot plegat sí que serà increment de despesa.

Potser una modificació no és més despesa, però sí que és improvisació. És a dir, cal posar diners a coses que no s'havien previst o que s'havien dotat de manera absolutament insuficient. Hem de deixar que avanci l'any i a veure com acaba tot plegat, sobretot a partir del moment que estigui operativa la comissió de seguiment dels pressupostos. Tinc la impressió, amb tantes modificacions, que la pota de la gestió econòmica d'aquest govern té una base inestable. Els fets ens ho diran.

Però va haver-hi molta més imprevisió, com haver de retirar un punt de l'ordre del dia (el referent al nou concurs de l'Escola Bressol) "in articulo mortis" quan fa mesos i mesos que preparen el concurs. Aquest fet, a més d'imprevisió és indecisió: els pardals que manen van tenir por escènica a una revolta de part del professorat sinó s'atenien les seves reivindicacions salarials. I al final "s'han baixat els pantalons" (frase totalment metafòrica perquè els pardals només porten plomes) i han convocat una altra reunió extraordinària pel dia 9 d'abril, a una hora totalment intempestiva. Aquest tafaner estarà amatent per informar.

La imprevisió i indecisió es va viure també amb relació a la nova normativa de la piscina. Es van dir mentides: aquest cronista sap que les relacions amb l'Ajuntament de Montgat no passaven per un bon moment i que finalment els alcaldes es van reunir just abans del Ple. I es va fer un canvi sobre la marxa: sobre 2000 abonaments, en lloc que els montgatins tinguessin accés a un 20%, es va incrementar a un 30%. Trobo que el sistema que es vol implementar no tindrà tants bons resultats com s'espera i pot ser caos, més en situació de sequera (parlar de "refugi climàtic" em sembla una mica desproporcionat).

Montgat sense platges, piscines particulars buides i 2000 abonaments quan l'aforament màxim de la instal·lació és de 400 persones, dibuixen una equació de difícil resolució. També ho seguirem.

Resum doncs de la primera reunió d'abril dels "pájarus" de Tiana: els pardals es dediquen a modificacions, improvisacions i indecisions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada