dijous, 13 d’agost del 2020

QUIN PAPEROT!

 

Vagi per endavant la meva admiració y felicitació a l’alcaldessa de Tiana: en poc més de cinc mesos ha aconseguit domesticar al Grup Municipal formalment Socialista de l’Ajuntament de Tiana. Ara ja sap que una regidora del seu equip de govern pot acusar injustament i greument a dos antics alcaldes socialistes del municipi, sense que el Grup Municipal formalment Socialista faci res més que una nota descafeïnada. Ara també sap que pot fer decrets en contra de resolucions del Govern d’Espanya (amb un president socialista) sense que el Grup Municipal formalment Socialista mostri cap mena de disconformitat pública. Si segueix per aquest camí, crec malauradament que no passaran gaires mesos perquè l’entrega del Grup Municipal formalment Socialista sigui total. Temps al temps...

Altres governs amb alcaldes/esses indepes, han estat resolucions de Ple les que han dit nones al tema del romanent de tresoreria. A Tiana es va estar a punt de convocar un Ple pel tema però potser hi havia amenaça de que el Grup Municipal formalment Socialista recuperés el senderi i votès en contra. I la solució ha estat un decret (via poc democràtica per a governar un poble) i així segons qui no s’ha hagut de mullar.

Potser hi haurà qui em digui: “no es pot evitar que l’alcaldessa faci un decret”. I jo li diria: “es pot dir o decret o nosaltres”. Ja m’enteneu oi?

He llegit el decret i hi ha una frase que francament m’ha fet molta gràcia i no puc menys que comentar.

La Sra. Alcaldessa diu en to majestàtic: “Els romanents i el superàvit pertanyen a la vila de Tiana. Els romanents són fruit del treball, l’esforç i la gestió de la ciutadania”. Bé, un romanent de tresoreria, per fer-ho fàcil, és més o menys la diferència entre  els recursos que s’aconsegueixen i les despeses. En el recursos hi ha taxes i impostos municipals (l’esforç de la ciutadania) però també quasi 1,7 milions d’euros “de res” que aquest any l’Estat (el pèrfid i dolent estat espanyol) ingressarà a l’Ajuntament de Tiana per la participació als tributs de l’Estat. Senyora alcaldessa: sense aquests 1,7 milions, quin seria el romanent a Tiana a l’any 2020? Sembla lògic tocar el que no sona a qui ens fa l’aportació més important al pressupost municipal?.

Només és una pregunta que potser hagués hagut de fer el Grup Municipal formalment Socialista però com més aviat tenen un paper tristot, de submissió, que tant els hi fa acusin injustament a anteriors companys com que es vagi en contra de decrets del govern socialista d’Espanya, la faig un servidor de tots vostè. No han rebut cap indicació de que cal donar suport al RDL o només fan cas de determinades indicacions?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada