dimarts, 20 de febrer del 2018

DOS CULS I UNA POLTRONA: EL VERITABLE PROBLEMA DE LA MOCIÓ DE CENSURA A TIANA




Quan la moció de censura a Ester Pujol ja havia estat descartada per part dels seus protagonistes, de nou ha ressuscitat per raons que no son fàcils d’entendre. No obstant això, hi ha una entitat (la ANC local) que ningú ha votat i que no té cap mena ni de legitimitat ni representació política que ha endegat una campanya de signatures per pressionar fer a fora a l’alcaldessa, amb el fals argument de que “tot el poble ho demana”. Pari el carro, Sr. Codina i no sigui exagerat: tot el poble no ho demana (jo soc poble i no ho demano; i en conec molts més). En qualsevol cas, ja que recull signatures, quan tingui les de tot el poble llavors podrà dir el que diu, no ara.

Malgrat que aquest cop ERC  està activa en aquesta moció (quan abans s’ho mirava des de la barrera), estem on estàvem: o l’alcaldessa és la Sr. Rué (de CIU o com es digui ara)  o l’alcalde és el Sr. Salvatierra (de JUNTS). És a dir, dos culs i una única poltrona; aquí és on rau el problema. Els altres “independentistes” no pinten res, el Sr. Rosa perquè és irrellevant aritmèticament (potser li donen la Regidoria de Lluita contra el Feixisme) i perquè ERC, un cop més, li tremolen les cames davant de la responsabilitat de governar: tenint com tenen els mateixos regidors que JUNTS, en cap moment s’han plantejat pel que sembla demanar l’alcaldia, cosa absurda quan son els que realment tenen l’experiència de govern.

Sembla que tot valgui per fotre a fora a l’Ester Pujol, “als sociates” com diu algun mal informat a les xarxes. Fins i tot hi ha qui proposa que s’ho “juguin als daus”, gran aportació a una moció de censura amb arguments. Ara els autoanomenats “independentistes” estan en un gran atzucac: o bé l’alcaldessa és la Sra. Rué (i els de JUNTS, amb la Gemma al capdavant, s’hauran de tragar tot el que han dit en públic sobre les poques ganes de treballar i la manca de programa que tenen els de CiU o com es diguin ara) o l’alcalde és el Sr. Salvatierra (i llavors serà la Sra. Rué que s’haurà d'empasar totes les seves declaracions de que l’alcaldia per a ella és condició innegociable). I no hi ha més: un/una aconseguiria la poltrona i una/un s’hauria de tragar les seves paraules. Sigui com sigui i acabi com acabi, jo crec sincerament que els socialistes ja tenim mitja campanya feta per les eleccions de l’any vinent!.

Tot això no té cap mena de sentit. Coincideix aquest darrer atac de “mocionitis” per part d’alguns amb les bones dades de la gestió econòmica de l’alcaldessa i el seu equip, que va trobar l’ajuntament en fallida a l’any 2011 i que ha redreçat per complert la situació. És només un exemple. De res han servit totes les accions a favor del procés que ha fet l’equip de govern (amb les que personalment discrepo en algun cas). Si la moció arribés a reeixir, ho seria per raons totalment alienes a Tiana. És més, penso que alguns fan servir una situació complexa al país com excusa per intentar canviar injustament allò que els votants van decidir a les darreres municipals, amb intervenció de personatges que no son regidors i que no tenen cap legitimitat democràtica.

Ben segur que tothom en prendrà bona nota si arriba a concretar-se... Per fer-ho, només els hi queda decidir quin cul ocupa la poltrona! Però Salvatierra pagaria car donar l’alcaldia a CiU (o com es digui ara) i Rué perdria la seva darrera oportunitat de ser alcaldessa si dóna l’alcaldia a Salvatierra. A veure com se’n surten...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada