dissabte, 7 de gener del 2012

BALANÇ DE L'ANY 2011 A LA POLÍTICA TIANENCA

Aquest bloc el vaig inaugurar el dia 11 d'abril de 2011, aproximadament un mes abans de les darreres eleccions municipals, quan ja havia decidit abandonar la primera línia de la vida política local i tenia tota la llibertat per expressar les meves opinions. Des de llavors he escrit 99 articles i ha rebut un número molt alt de visites, fins el punt de ser el bloc polític local més visitat de tots els que tinc controlats.

Per tant, el fer el balanç d'aquest 2011 no em puc oblidar dels meus seguidors i a la vegada desitjar a tothom un millor any 2012. Sóc conscient que serà molt difícil ser feliç en mig de tantes retallades, tanta crisi i tan atur però també estic convençut que o bé hi posem una mica d'optimisme a tot plegat o el camí

Balanç polític de l'any 2011 a Tiana?. El fet més rellevant ha estat el canvi de govern i que el Sr. Muñoz hagi sortit per la porta del darrera i amb la cua entre les cames, desitjant això sí “bon vent” a tothom. Amb la seva renúncia al acta de regidor, ha deixat amb un pam de nassos als seus votants i ha estat un covard polític. Un servidor, quan l'any 20'07 vaig guanyar les eleccions municipals però el pacte de la vergonya entre dos grups perdedors (IC_GENT i CiU) em va fer fora de l'alcaldia, vaig mantenir durant quatre anys el meu compromís amb els votants, fent una encapçalant una oposició rigorosa que suposa que en alguna cosa ha contribuït a recuperar l'alcaldia de Tiana pels socialistes. És evident que no tots els alcaldes estan fets de la mateixa fusta...

Com es recordarà el mandat del Sr. Muñoz, el Breu?. Evidentment, al llarg de quatre anys, també algunes coses bones ha fet, de les que em considero alliberat de recordar ja que prou ho ha fet ell amb l'ocupació de tots els mitjans públics de comunicació (ràdio, revista, web, fulletons, orgia d'inauguracions de darrera hora, tota mena de balanços, etc).
En el balanç negatiu, a banda d'unes males formes de relacionar-se amb els ciutadans (i que ha estat un element fonamental de la seva derrota) subratllo el que penso que han estat els dos grans errors del Sr. Muñoz, que els tianencs patirem durant molts anys. 1) Impossibilitar l'arrelament definitiu de l'empresa PARXET a Tiana, foragitant una important inversió de tres milions d'euros que ha materialitzat a un poble del Penedès; a la llarga suposarà la pràctica desaparició d'aquesta emblemàtica empresa del nostre poble i, si no, al temps i 2) Deixar endeutat a l'ajuntament fins a les orelles i amb un dèficit real per despeses corrents que més que duplica al que van reconèixer a final de mandat, com va quedar palès a la informació pública de l'alcaldessa del passat desembre.

Aniré desenvolupant aquests i altres temes de la política local de Tiana...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada