dijous, 14 d’abril del 2022

ELS PÁJARUS DE TIANA S’HAN REVOLTAT!


 Ahir els pájarus de Tiana van fer una reunió, tan important que en lloc de fer-la a la sala de plens van necessitar tota la sala Albèniz (la que tenia que ser un cinema i que va ser el principi de l’enrenou, plena de gom a gom). Pel que em vaig assabentar, es veu que els pájarus de l’oposició (els pardals, les orenetes i la perica) es van posar d’acord i segons les lleis de l’ornitologia, han fet fora del seu niu presidencial a la gavina riallera. És un fet històric ja que és el primer cop  des de que el dictador va estirar (amb retard) la pota que foten fora algú del tro presidencial a Tiana.

Per cert van venir molts pájarus republicans de fora del poble, i de totes les edats,  a fer costat a la gavina riallera en el seu comiat. Un homenatge de signe estrambòtic ja que potser si en lloc d’assistir  a l’acte final haguessin vigilat el seu comportament durant aquests tres anys, d’altra manera anirien les coses. Però jo em limito a descriure els fets i no a fer futurisme.

Tot escoltant el discurs final de la gavina riallera, em va assaltar un pregunta: hi ha dues gavines rialleres al poble? . La d’ahir, amb un to pausat, va fer un autobombo de tot el que ha fet (apropiant-se sense pietat de la feina d’altres regidors, com per exemple la de les orenetes en els seus dos anys de convivència) i tot en obediència als seus intensos valors republicans. Coi, em vaig dir, aquesta no sembla la gavina que s’imposava als plens, no lliurava informació, acusava sense fonament a una veïna del tomàquet assassí, manipulava els processos de participació escridassava a treballadors municipals contractava amigues etc... Tancant els ulls, em deia: “aquesta gavina m’agradaria com alcaldessa”. I després els obria, i deia: “òndia, no, si és ella!”

Per cert, la gavina riallera “la brevíssima”  va llençar una pregunta que ningú li va respondre. Va preguntar “que per què els socialistes ara pactàvem amb Junts per Tiana i no ho vàrem Fer al 2019?”. Servidor de tots vostès, que he estat al cas, li diré el motiu. Miri: al 2019 els socialistes vàrem donar suport a ERC (i les nostres vots van ser decisius perquè fos alcaldessa) pensant que podríem treballar com havíem fet durant 15 anys en els governs de Vallespinós i Pujol, però malauradament no ha estat possible perquè la gavina riallera té, per a mi,  unes maneres molt diferents a les de Navarro, Ayra, Soler, Gost i Fabra i lamentablement no ha estat possible treballar junts. A més, fa cinc mesos que els socialistes havien sortit del govern i ni la gavina riallera ni cap del seu grup, ha fet el més mínim apropament per a refer la situació. Ni tan sols quan em vaig reunir amb ella, el mateix dia que els socialistes decidíem si fèiem la moció de censura, va proposar res malgrat li vaig preguntar al menys cinc cops què volia de nosaltres. Jo crec que la prepotència (un valor poc republicà)  l’ha foragitat del niu. I els socialistes, representats ara per ara per les orenetes, hem donat suport als pardals de Junts per Tiana per responsabilitat envers als tianencs i tianenques. Així de clar i de català.

Doncs bé, ara el nou alcalde és Isaac Salvatierra, el cap dels pardals. S’ho mereix per dues raons fonamentals: va ser qui va guanyar les eleccions i l’anterior alcaldessa estava impossibilitada de refer la majoria que havia tingut. Ara s’obra un període d’il·lusions i esperances i ha de ser capaç de complir tots els seus compromisos, que ha anat teixint des de l’experiència de set anys de regidor. No ha de ser la seva màxima preocupació, però que tingui clar que aquest tafaner i cronista de la vida política de Tiana el seguirà de d’aquest bloc. Mentre, moltes felicitats Isaac! Alguns hem/han treballant de valent.

1 comentari:

  1. En politica, tots els comentaris no son més que punts de vista del que fá el comentari!! (valgui la redundancia) 🤔

    ResponElimina