dimecres, 5 de maig del 2021

MENTEIX LA SRA. ALCALDESSA DE TIANA? MENTEIX TOT EL GOVERN DE TIANA? MENTEIX EL SR. HERNÁNDEZ?

El lògic seria que la crònica d’avui d’aquest tafaner de la vida pública de Tiana, dedicada al ple municipal del mes de maig, on van ésser aprovats inicialment els pressupostos per l’any 2021 (una mica a misses dites), parlés precisament de diners, d’impostos i taxes, de despeses i d’inversions. Doncs no; ahir es va produir un fet molt greu al meu entendre, que ha trastocat tota la meva tasca.

Primer us posaré en antecedents. Fa mesos que hi ha molta maror dins del govern de Tiana per culpa d’unes obres realitzades a la Sala Albèniz per poder fer-hi cinema en condicions. Primer va ser l’alteració del procés de participació ciutadana per a decidir determinades inversions. Després es va descobrir que el regidor Sr. Hernández (de JxCat), que havia estat enredant en les votacions, havia iniciat també unes obres sense autorització a la Sala Albèniz per anar avançant feina.

 La cosa va ser prou greu com per provocar la sortida de JxCat del Govern de Tiana, amb la retirada de totes les competències,  l’inici d’un expedient sancionador contra el Sr. Mateu (amb advocats pel mig), l’aparició d’una donació fantasmagòrica d’una empresa, la retirada del projecte del procés participatiu  i finalment la retirada física dels cables (amb un cost de més de 3.000 euros per l’Ajuntament de Tiana).

Tot això perquè la Sra. Alcaldessa i tot el seu equip ha dit (per activa i per passiva) que el Sr. Mateu havia organitzat tot aquest sidral sense coneixement del Govern de Tiana.

Doncs bé, ahir el Sr. Mateu, en la formalitat d’un Ple públic, davant de la secretària que aixeca acta,  va deixar anar aquestes paraules: “A la reunió del dia 4 de desembre, després de la Junta de Govern i en presència de la Sra. Alcaldessa, dels tinents d’alcalde Albert Sales, Marta Guàrdia, Gemma Rosés i Antonio Sánchez, 10 dies abans de la instal·lació dels cables, en aquella reunió vaig exposar personalment la necessitat de posar els cables abans dels conductes de l’aire. Tothom ho va entendre i se’m va donar l’autorització de paraula amb la condició que no quedessin cables penjant.... Per tant, tot l’Equip de Govern era coneixedor de la instal·lació dels cables més d’un mes i mig abans del que consta en la versió oficial dels fets del dia 21 de gener i amb anterioritat a la seva instal·lació”

Resum: la Sra. Alcaldessa retira les competències al Sr. Hernández dient que havia fet unes obres sense autorització i el Sr. Hernández diu que un mes i mig abans de fer-les, tot l’Equip de Govern ho sabia i que se’l va autoritzar de paraula.

La mentida es una cosa imperdonable a un polític, i tots els regidors de Tiana son polítics. Si el Sr. Hernández diu que la Sra. Alcaldessa (i tot el govern ho sabia) i la Sra. Alcaldessa diu que no ho sabia, és evident que algú menteix. Qui? El Sr. Hernández? La Sra. Alcaldessa?.

De moment només tenim dues versions contradictòries d’un mateix fet. Però és molt greu i cal esbrinar qui ha mentit en tot plegat. Si ha mentit la Sra. Alcaldessa (i tot el seu govern) vol dir que han fet servir al Sr. Hernández com a cap de turc per a tapar les seves pròpies vergonyes. Això és intolerable. S’ha d’investigar ja: no n’hi ha prou en fer un expedient contra el Sr. Hernández. Hem de saber si ha mentit tot el Govern de Tiana, cosa que seria absolutament incompatible en seguir governant. Per dignitat haurien de dimitir tots. No volem mentiders al capdavant de la política de Tiana. Mentir és el pitjor que pot fer un polític, sobretot si amb la mentida s’han carregat els maulets sobre el Sr. Hernández.

Jo que n’opino personalment?. No ho sé però exigeixo que els polítics del meu poble siguin honrats i tinguin el valor de dir la veritat. Només afegir que el Sr. Hernández i un servidor som del mateix poble (de Montcada i Reixac) i havíem estat companys de colla quan érem joves. No recordo que la mentida fos un tret d’en Mateu. A la Sra. Alcaldessa no la conec de res i mai he parlat amb ella. És l’únic que puc dir per ara...


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada