dilluns, 22 de febrer del 2021

ON ESTAN LES CLAUS, MATARILE, RILE, RILE?

 

La Sra. Alcaldessa de Tiana, molt probablement  molesta per la publicació per part de “LÍNIA NORD” d’unes fotografies que demostren que la Sala Albéniz s’han realitzat obres per poder fer cinema (el particular “Cinema Paradiso” del regidor ara despullat de competències,  Sr. Hernández),  ha exigit a totes les entitats del poble que tenen clau de la sala ,  el seu retorn “efectiu” (es pot retornar sense efectivitat?)  posant com data límit  avui dilluns. El que amaga el comunicat quin serà el càstig si algú no torna les claus...

El més divertit de tot plegat és que fa una setmana més de 1.000 persones van passar per la Sala Albéniz  per votar i que, per tant, qualsevol ha pogut admirar (i també fotografiar)  l’eficàcia del Sr. Hernández en fer les coses abans que un procés de participació decidís res sobre quin serien els projectes elegits (“avant la lettre” que diria un francès).

Faré un resum del cas: en ple procés participatiu, el Sr. Hernández demana d’una manera molt atípica el vot de les entitats al seu cinema Paradiso;  quan salta la notícia, la pròpia alcaldessa introdueix  dades al sistema informàtic mitjançant un “full word” que li facilita el mateix Sr. Hernández (detallet que surt a la llum pública amb retard). Després se sap que molt abans d’acabar el procés participatiu, les obres ja havien començat (com il·lustren aquestes fotografies publicades per “LÍNIA NORD”) sense que consti cap concurs ni cap adjudicació d’obres per part de la Junta Local de Govern. S’intenta tapar aquest “renuncio” administratiu dient que el Sr. Hernández ha pagat de la seva butxaca les obres, com si les donacions finalistes fossin possibles així sense més; si ho son, aviso: pago de la meva butxaca un rotllo de paper higiènic dels lavabos del Casa, doble capal!. La Sra. Alcaldessa fa un decret pel que li treu totes les competències al Sr. Hernández, situació que durarà mentre investiguin (què investiga?), decret que amaga fins que es veu obligada a que surti a la llum pública en un Ple.

En síntesi: un procés participatiu viciat, unes obres al marge de l’opinió dels ciutadans, fetes sense tramitació administrativa i ara diuen que regal del Sr. Hernández, a qui l’alcaldessa ha deixat en pilotes (metafòricament i administrativament parlant). I tot això en mig del silenci més absolut d’altres membres del Govern, que com va dir en Sabino parlant del Armada el 23 de febrer de far 40 anys, “ni están ni se les esperan” (és una petit disgregació commemorativa).

I ara faré una pregunta final: és el Sr. Hernández (ara despullat de qualsevol competència) el culpable de tot aquest sidral o és la víctima del cas?. Encara no tinc prou informació però seguiré investigant no fos que li hagi tocat el paper de ”cornut i pagar el beure” en aquesta auca.

Em temo que aquest  culebrot  només acaba de començar, però la mentida sempre es paga en política...


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada