dimarts, 12 de setembre del 2017

ELS SOCIALISTES DE TIANA NO HEM ENGANYAT





Els socialistes de Tiana no hem enganyat a ningú. A les passades eleccions municipals de 2015 va passar un fet molt greu, poc valorat: l’ANC local,  amb el Sr, Millan al front, va fer subscriure a tots els partits una mena de compromís amb el procés. Si repasseu les notícies d’aquells dies, aquesta maniobra va suposar identificar “partits catalans” i “partits no catalans” davant d’unes imminents eleccions, fet per a mi molt greu i que a més no responia a la realitat. Doncs bé, malgrat això el PSC va ser el partit més votat i amb diferència suficient. Com s’hauria d’interpretar aquet fet?. Només hi ha dues possibilitats: o bé que a Tiana, davant de la llibertat del vot,  els ciutadans pensen de manera força diferent a com alguns volen fer creure o bé que la gent és conscient de que una cosa és la governabilitat local i altre, ben diferent, el sidral que tenim muntat a tot el pais. Per tant, el PSC no va enganyar i els tianencs varen votar sabent que els socialistes no estàvem pels postulats de l’ANC.
Després es va produir un pacte de govern amb ERC, del que no puc parlar ja que en cap moment vaig estar en la negociació ni  ningú m’ha informat en posterioritat. Desconec els termes del pacte i si hi ha un compromís explícit de donar suport a un referèndum per part del grup municipal socialista, però si així fos hauria de donar raó el que ha dit fa poc el Sr. Muñoz (El Breu) en el sentit de que si existeix aquest acord, és lògic l’abandonament del govern per part d’ERC. A banda del fet històric (be, anecdòtic) de donar la raó al Sr. Muñoz, hi ha una manera ben senzilla de conèixer la veritat i és que un o tots dos grups fessin públic els termes del pacte i així veuríem si hi ha o no motius per la trencadissa.
Ara tenim un sidral muntat. ERC diu que trenca el pacte; el grup municipal socialista diu que ells no el trenquen; hi ha creuament de notes, aprofitament de la situació per part de l’oposició, entrada de mocions, amenaces d’escratxes (o com es digui en català) al Ple, explicacions de l’Alcaldessa en primera persona.... . Per cert hi ha una convocatòria anònima (que és la manera més covarda de fer una convocatòria) que fa corre la Gemma Liñán (suposo entre d’altres) per anar a protestar al Ple aquesta nit. Demanaria que el seny estès present en aquests moments convulsos que ens ha tocat viure.

Com a socialista sense càrrec ni voluntat de tenir-lo, dues coses vull deixar ben clares:
·         La primera és que el socialistes de Tiana mai hem enganyat: diem el mateix ara que abans de les eleccions i cal recordar que al 2015 vàrem ser el partit més votat.
·         La segona que caldria abandonar personalismes dins del partit. Que no té sentit que ara més que mai que cal la unió entre tots i el suport mutu, les decisions s’adoptin sense participació no ja dels militants si no tan sols de l’executiva. Entre d’altres raons, perquè el recolzament entre tots ens farà més forts i ens ajudarem mútuament. Pensar només en illes pot acabar un essent una illa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada