dimecres, 24 de maig del 2017

LA "TIANA ROJA"



El passat diumenge els socialistes de Tiana vàrem celebrar primàries per elegir al Secretari o Secretària  General del PSOE. Ha estat un procés molt complex però un veritable exercici democràtic, perllongat en el temps des de que Pedro Sánchez al 1 d’octubre va està apartat de la Secretaria per maniobres tèrboles. El veritable motor de tot plegat, amb l’ús impecable de les xarxes socials, van ser els militants de base aplegats a l’entorn de les Plataformes, primer per exigir primàries i congrés i després per donar suport a Pedro Sánchez.  
El procés s’ha viscut a Tiana amb intensitat. Van participar quasi tots els militants que figuren en el cens i Tiana ha estat l’únic municipi de tota la província de Barcelona on el 100% dels vots han estat per Pedro Sánchez. Tiana estem donats a aquest tipus de coses. Segur que pocs ho recordaran però quan es van celebrar les primàries Borrell/Almúnia, també el 100% dels vots de Tiana van ser per Borrell: aporto la dada per la petita història del poble.
El procés (aquest, no l’altre) també ha servit per connectar amb tots els militants, conèixer la seva opinió sobre el socialisme (d’aquí i d’allà), copsar les esperances per a un nou temps en el que superem personalismes equivocats i errors de la socialdemocràcia a tot Europa i, sobretot, per obrir un nou període de treball amb la nova executiva que tanta feina té per endavant.
Personalment estic molt satisfet del que ha passat: els militants, quan tenim la veu, som capaços lliurament de tot perquè ben mirat el triomf de Pedro Sánchez ha estat en contra de tots els mitjans de comunicació de la dreta (El País i La Sexta inclosos), els dinosaures del partit (Rubalcaba, Bono, Felipe, etc) i els barons que creien que manaven. Pedro només ha tingut als militants i s’ha demostrat que el seu vot val molt més.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada