dimecres, 14 de desembre del 2016

SI NO HO DIC, REBENTO!





Hi havia una vegada, quan jo feia d’Alcalde de Tiana, un grup ja desaparegut de la política tianenca i capitanejat pel Sr. Emili Muñoz (El Breu) que es va dedicar a fer demagògia contra el fet que Tiana, aquests anys, s’omplia de pisos. Van fer pintades dient “Prou pisos!” i em van atacar demagògicament per aquest fet.

La cosa té gràcia perquè jo mai he construït pisos a Tiana (bé, a banda dels de protecció, un bon grapat, que va fer l’Ajuntament), segon perquè el meu govern no va aprovar cap dels plans parcials que eren objecte de crítica (sobretot Can Gaietà)  sinó que ho havien fet molts anys abans governs d’allò que se’n deia Convergència i tercer perquè molts dels que es queixaven eren nouvinguts al poble gràcies a que hi havia pisos per comprar i llogar.

La història ens acaba posant a tots al seu lloc i ara ha quedat demostrat que a Tiana no hi ha pisos. I si no fixeu-vos en el fulletó que ens demana que anem sempre per Tiana amb el ulls ben oberts (jo de moment només els tanco per dormir). El fulletó dona consells per la seguretat  a l’habitatge i només surt una casa unifamiliar: amb el seu jardinet, el seu tros de gespa, una adolescent connectada a les xarxes socials (se suposa que per fibra), el seu garatge, les seves golfes per llegir, un solarium, un gos amb la seva caseta, un porxo, menjador ampli, tres habitacions, ben orientat cap el poble... És a dir, tothom a Tiana viu així perquè del contrari, si és que hi hagués algun pis al poble, també donarien consells específics pel que hi viuen (com per exemple, no obrir la porta comunitària quan truca un desconegut o no deixar la porta del pàrquing oberta). Per tant, és evident que Tiana, un dels pobles més rics de Catalunya, tothom té una caseta i ningú viu en cap pis.

Per cert, això de que una mascota és un element dissuasori és ben cert: un veí meu té una tortuga, un “periquitu” (em sembla que és del Espanyol) i una peixera amb peixos de color i mai han entrat a casa seva!

Ja sé que la seguretat és una cosa molt seriosa i que l’Ajuntament fa tot el que pot per lluitar contra l’onada de robatoris que estem vivint. Això no treu que un pugui comentar que troba massa “naïf” (per dir-ho suau) el fulletó que s’ha repartit i sobretot perquè oblida que una part molt significativa de la gent que viu a Tiana no ho fa en cases com la del dibuix.

2 comentaris: