dijous, 15 de novembre del 2012

APUNTS D'UN TAFANER: PLE DE NOVEMBRE


El Ple del mes de novembre va viure un moment que el futur ens dirà si va ser “històric” o “anecdòtic”. Em refereixo a la moció conjunta (ERC+CiU+IC-GENT) sobre la independència de Catalunya. Va tenir una novetat, que va ser la lectura compartida. Cal reconèixer que el Sr. Nolis va llegir molt malament el seu trosset, amb molts entrebancs; segurament els nervis el van trair perquè els conversos al independentisme (després de tants anys de que CiU res havia fet en aquest sentit) fa que actuïn amb inseguretat. Tampoc s’acaba de comprendre  la nova fe abraçada pel Sr. Hernández, però como que no entenc res de IC-GENT, és probable que sigui  un acte d’obediència allò que ha decidit IC a nivell nacional. ERC congruent amb el que sempre ha defensat, des de l’any 1931, com també ho va ser l’abstenció del PSC i el vot en contra del PP.

La unanimitat  dels tres grups signants de la moció va durar ben poquet perquè en la major part de la resta de temes (com local passatge Moragues, crèdit de la paga de Nadal o ATLL) va ser un campi qui pugui!. Curiosa  l’esbotzada de IC-GENT contra les retallades del govern del seu company Sr. Nolis. És evident que el debat identitari propiciat del Sr, Mas pretén tapar les incapacitats d’un govern que es va presentar com el “dels millors”, amb la promesa de reduir l’atur a la meitat i en dos anys l’ha duplicat. En aquest doble eix de problemes reals (i urgents) i sobrevinguts (i de resolució complexa) és impossible que tots els signants de la moció es trobin a la mateixa renglera.

 No em puc estar de comentar una curiositat: la felicitació propiciada pel grup de CiU a l’empresa Parxet, que evidentment la mereix. Però resulta que un govern, presidit pel Sr. Muñoz (El Breu) i del que era primer tinent d’alcalde el mateix Sr. Nolis, va fer les condicions tan difícil que l’empresa (ara lloada) va haver d’anar-se a un altre municipi a fer una inversió de tres milions d’euros que tan bé haguessin anat a l’economia d’aquest poble (a l’Ajuntament i també a les famílies dels futurs treballadors). Mala consciència, Sr. Nolis?

Finalment, situació esperpèntica la del Sr. Graupera demanant ara, quasi 18 mesos després, el ROM. I mentrestant, com ha enfocat la seva activitat com a regidor? Improvisant? És com demanar les instruccions del mòbil després de mes d’un any d’haver-lo estrenat!. Aquest home ens té reservades moltes sorpreses!
 

 

Proper Post: Dimarts 20  de novembre de 2012

Tema: SETMANA GASTRONÒMICA DE LA CUINA DEL BOLET

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada