dimarts, 8 de maig del 2012

LA CAMPANYA D'ARA FA UN ANY: EL Sr. MUÑOZ i GENT





El Sr. Muñoz i la seva colla van ser força actius a les xarxes socials per raó de les eleccions d’ara fa un any (quasi 50 pàgines al llibre d’en Toffoli). Van emprar quatre eines bàsiques: el bloc del llavors sr. Alcalde (penjat sense cap mena de vergonya a la web institucional), els blocs personals (inclòs el del sr. Pascual), el bloc del “partit” i les intervencions al facebook de persones interposades (algun dia parlaré d’aquest tema).


Tota aquesta artilleria mediàtica era complement de la utilització barroera que va fer el Sr. Muñoz, durant tota la legislatura passada, dels mitjans públics de comunicació. No obstant això, de poc li va servir el desplegament, ja que el Sr. Muñoz no va guanyar les eleccions (va quedar en tercer lloc) i emprenyat, ni va recollir l’acte de regidor deixant amb un pam de nas als seus votants, donant la culpa a tothom del seu fracàs (especialment a un servidor de tots vostès, titllant-me de “maltractador polític”) i, això si, amb el desig de “bon vent” a tot Tiana.

El que millor resum, al meu entendre, el posicionament del Sr. Muñoz durant aquests dies de 2011 són les seves declaracions a Ràdio Tiana el dia 15 de juny, i de les en vaig un resum:


1.      Tothom té la culpa de la desfeta menys el Sr. Muñoz: “ el fet que es presenti Solidaritat Catalana ha fet perdre més vots a GENT que a ERC”, “les campanyes brutes que s’han fet”, “un problema de comunicació i d’explicació des del Govern”, “el Govern ha tingut pocs mitjans de comunicació per explicar-nos” (té nassos això quan tots els mitjans públics estaven sota l’ocupació del sr. Muñoz!), “algunes persones del món artístic i cultural pensaven que l’Ajuntament seria un mecenes dels professionals de les arts; un sector d’aquests ha estat tres anys de campanya continua a la contra”, “algunes de les causes es poden trobar a la crisi econòmica”, “he patit un assetjament psicològic de part del Sr. Vallespinós” (pobret!), “pensava que més gent hauria reconegut la feina feta”, “indignitat professional per ocupació de Ràdio Tiana, amb pressions i suplantació de la directora” (aquest cop les víctimes són la Gemma i el Isaac), “error de dinàmica i una desigualtat d’oportunitats per explicar-se” (en referència al debat del dia 14 de maig).  Podria posar molts més exemples, però aquests són suficients: tothom té la culpa menys el Sr. Muñoz, incapaç de reconèixer què ha fet malament ell (no els altres) per ser l’únic alcalde de Tiana que no ha renovat un primer mandat.


2.      Tot ho ha fet bé: ni una escletxa per l’error: “un dels mandats més intensos i fructífers per Tiana”, “la política urbanística ha estat excel·lent”, “l’obra feta és enorme”, “perdre un regidor  ... és injust des del punt de vista de l’obra feta, de l’acció feta i de la dedicació que hem fet”, “pensàvem que més gent m’haura reconegut a través del vot”. Es veu clar que el sr. Muñoz no ha comés cap error; van ser els votants de Tiana els que es van equivocar no votant-lo majoritàriament, rendits a la meravellosa feina feta els darrers quatre anys.


3.      I els fantasmes de sempre l’han acompanyat fins al final: el Sr. Muñoz diu que ell “ha canviat els criteris urbanístics que van aplicar durant 12 anys els socialistes”. Des del primer moment que el Sr. Muñoz és regidor de Tiana, agita el fantasma del urbanisme, criticant els desenvolupaments que han fet créixer el pobre i malgrat que cap d’ells va ser aprovat en els meus 12 anys de govern, li va ser igual i va estar constantment amb aquesta cançó de l’enfadós. Després, en els seus curts quatre anys d’alcalde, va aprovar més de 700 habitatges nous que només la crisi ha aturat. Algun dia m’agradaria fer un debat sobre aquest tema però el temps acaba posant tothom al seu lloc. Fa uns dies, una tianenca (des d’un helicòpter de la Guardia Civil, això si!) va tenir l’ocasió de veure el poble des del aire i va escriure al seu bloc: “mirant Tiana des de l'aire, me n'he adonat que encara és molt poble”. O sigui que malgrat totes les meves malifetes (segons el Sr. Muñoz) Tiana encara és un poble!. N’estic content encara que jo ja ho sabia.



Proper Post: Divendres 11  de maig de 2012

Tema: CRÒNICA DEL PLE DE MAIG


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada